Amerikanske mini jordbærkager

8 pers.

Ingredienser

300 g mel
1 spsk. bagepulver
½ tsk. salt
4 spsk. sukker
75 g smør
1 æg
3/4 dl mælk
1 spsk. smeltet smør

Fyld:
250 g jordbær
2 spsk. sukker
2 spsk. smør
2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Bland mel, bagepulver, salt og sukker. Findel smørret i æggeblandingen. Tilsæt sammenpisket æg og mælk. Ælt dejen hurtigt sammen. Tag dejen ud på bordet og del den i 16 stykker. Form hver til en rund plade ca. 6 cm. i diameter. Læg halvdelen af dejpladerne på en bageplade. Pensl med smeltet smør og læg de resterende dejplader over.
Sæt ovnen til 225 grader og bag i 10 -15 minutter. Kagerne skal hæve op og have en gylden lækker farve.
Skær de rensede jordbær i skiver og drys med sukker. Del kagerne, pensl med smeltet smør, læg jordbærskiverne på og fordel fløden over (pisket til skum). Pynt med jordbær og server med det samme.