Sådan Sikrer du at Dit Barn Altid har Tøj i Skabet

Når man har mindre børn, eller børn der er i voksealderen, så kan det være noget af en kamp at følge med. De vokser hele tiden ud af tøjet, og det er ikke godt. Når barnet ikke har noget tøj i skabet, som passer dem, så sker der én af to ting: enten tænker de ikke nærmere over det, og tager noget tøj på, der er for småt, og ellers brokker de sig til dig.

Her er det faktisk en fordel, hvis dit barn brokker sig. For bare fordi de ikke tænker over ? eller i hvert fald ikke nævner ? at deres tøj er for småt, så har det stadig negative konsekvenser. Tøj der ikke passer er ikke behageligt at have på, og det er altså noget der går og generer i købet af dagen. Det kan gøre de sværere for dit barn at koncentrere sig i skolen. Derudover er det, at have tøj på der er for småt, også noget der desværre let kan føre til mobning i skolen: hvilket selvfølgeligt har negative konsekvenser for dit barns sociale liv og mentale velvære.

Det er derfor en vigtig opgave som forælder at sikre, at dit barn altid har tøj i skabet, som passer til dem ? også selvom de er inde i en periode, hvor de vokser rigtigt hurtigt. Det kan dog godt være svært at finde tid til den slags: vi opdager jo ofte først alt for sent, at intet af tøjet i skabet passer længere. Vi skal altså sikre os at vi er på forkant med problemet, da det helst ikke skal opstå overhovedet.

Derfor anbefaler jeg, at man altid køber mindst én beklædningsgenstand til sit barn, hver gang man køber noget til sig selv eller sin partner. Mange tøjbutikker har en børneafdeling, og selv hvis det ikke er tilfældet der hvor du køber tøj til dig selv, så er der sikkert en butik med børnetøj lige i nærheden. Det er altså en nem vane at få sig: hvis du køber en regntøj herre afdelingen til din mand, så går du ganske enkelt hen i børneafdelingen bagefter, og køber et par adidas bukser børn. Hvis du er i tvivl om størrelsen, så køb den ét nummer større end du gjorde sidst, og se om du kan få et byttemærke oppe ved kassen. Selv hvis du køber noget der er lidt for stort, så vokser dit barn sig nok snart det større, og så får de glæde af bukserne til den tid.

De fleste problemer her i livet er nemme at løse, så længe vi opbygger gode vaner og rutiner omkring dem. Ved at købe tøj til dit barn, hver gang du alligevel er ude for at shoppe, så behøver du ikke rigtigt at tænke over det ? efter nogle få uger vil du begynde at gøre det helt automatisk. På den måde har dit barn altid noget tøj i skabet der passer!